Home > Recepten > Gemarmerde cupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 300 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 3 el melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 45 g cacaopoeder
  • 150 g poedersuiker
  • 35 g pure chocolade
  • Extra nodig: handmixer, 12 papieren cakevormpjes, muffinbakvorm, satéstokje, spuitzak met kartelmond

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor gemarmerde cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Klop met de mixer 150 g van de zachte Blue Band Cake & Koekjes met de kristalsuiker en vanillesuiker lichtgeel en romig. Voeg één voor één de eieren en de melk toe en mix tot een romig mengsel. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel erdoor. Schep de helft van het beslag in een tweede kom en spatel 30 g cacaopoeder erdoor.
  3. Zet de papieren vormpjes in het muffinvorm en verdeel het lichte beslag over de cakevormpjes. Schep het cacaobeslag erop en roer met een satéstokje de twee kleuren wat door elkaar zodat je een gemarmerd effect krijgt. Bak de cakejes in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen.
  4. Klop intussen de rest van de Blue Band Cake & Koekjes met de poedersuiker in een kom tot een luchtige crème. Schep de helft in een ander kom en roer er de rest van de cacaopoeder door. Vul de ene helft van de spuitzak met de lichte crème en de andere helft met de donkere crème.
  5. Versier elk afgekoeld cakeje met een toef gemarmerde crème en rasp er een beetje pure chocolade over.

Smakelijk!

Tip: Deze gemarmerde cupcakes zijn ook heerlijk met wit chocoladeschaafsel.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gemarmerde cupcakes

  • Energie (kcal)359 kcal
  • Energie (kJ)1495 kJ
  • Proteïnes3,5 g
  • Koolhydraten met vezels36,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels34,3 g
  • Suikers25,9 g
  • Vezels2 g
  • Vetten:23,2 g
  • - Verzadigde vetten9,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:150,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol37 mg
  • Sodium229 mg
  • Zout0,57 g
  • Vitamine A (mg)6 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium19 mg
  • Ijzer1,37 mg
  • Kalium209 mg