Home > Recepten > Gemarmerde chocoladecake

voor 14 personen Ingrediënten

  • 200 g Blue Band Vloeibaar
  • 200 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g pure chocoladedruppels (of kleine stukjes van een reep)
  • cakevorm 30 cm bakpapier

Variaties: Maak een gember-marmercake door aan het lichte deel van het beslag 3 eetlepels bakgember toe te voegen.

Bereidingswijze (voor 14 porties)

voor gemarmerde chocoladecake

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (elektrische oven). Vet de cakevorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Klop in een kom met een pollepel of mixer de Blue Band Vloeibaar, de suiker en de vanillesuiker 5-8 minuten tot de suiker is opgelost (pollepel duurt het langst). Klop een voor een de eieren erdoor.
  3. Zeef het meel en een snufje zout boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen). Schep de helft van het beslag in een andere kom.
  4. Doe de chocolade in een steelpan. Zet het pannetje in een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade smelten (er mag geen water bij de chocolade komen!) Roer de chocolade glad.
  5. Meng de chocolade goed met het beslag in één van de twee kommen.
  6. Schep het beslag zonder chocolade op het bruine beslag.
  7. Schep de twee kleuren beslag heel kort door elkaar zodat je de twee kleuren goed blijft zien. Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Snijd de gemarmerde chocolade cake in plakken.

Smakelijk!

Tip: Chocolade smelten gaat eenvoudig in de magnetron: doe de chocolade in een kommetje en verwarm ca. 1 minuut op ca. 700 Watt of 4-5 minuten op de ontdooistand.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gemarmerde chocoladecake

  • Energie (kcal)275 kcal
  • Energie (kJ)1145 kJ
  • Proteïnes4,1 g
  • Koolhydraten met vezels30,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels29,8 g
  • Suikers19,3 g
  • Vezels0,5 g
  • Vetten:15,6 g
  • - Verzadigde vetten3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:86,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol63 mg
  • Sodium196 mg
  • Zout0,49 g
  • Vitamine A (mg)128 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium23 mg
  • Ijzer0,62 mg
  • Kalium71 mg