Home > Recepten > Gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd en een pastasalade

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugeltjes
  • 2 el Dijon honing mosterd dressing
  • 400 g pasta (penne of fusilli)
  • 1 g bouillonpoeder
  • 5 el Blue Band Vloeibaar
  • 300 g witlof
  • 250 g prei
  • 2 tomaten
  • 10 g verse dille (klein bosje)
  • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken

Variaties: Als u geen honingmosterd hebt, kunt u gelijke delen honing en Franse mosterd gebruiken. Voor pittige vleugeltjes kunt u een paar drupjes tabasco toevoegen aan de mosterd.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd en een pastasalade

  1. Bestrijk de kippenvleugeltjes met ongeveer 1 eetlepel honingmosterd. Marineer ze minimaal 5 minuten.
  2. Kook in de tussentijd de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet de pasta af en spoel af onder koud stromend water.
  3. Verhit 3 eetlepels Blue Band Vloeibaar in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg de kippenvleugeltjes toe en bak het ongeveer 25 minuten op middelhoog vuur. Draai de vleugeltjes zo nu en dan om.
  4. Maak de witlof schoon en haal de blaadjes los. Maak de prei schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in kleine stukjes. Hak de dille fijn.
  5. Laat een wok of diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de rest van de vloeibare margarine in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg de prei toe en bak die ongeveer 2 minuten. Voeg de Blue Band Finesse voor Verrijken toe, de rest van de honingmosterd, 1 eetlepel bouillonpoeder en 4 eetlepels warm water. Roer door en zet het vuur uit.
  6. Meng de pasta met de tomaten en het preimengsel. Voeg de blaadjes witlof en dille toe. Schep voorzichtig door. Verdeel de pastasalade en kippenvleugeltjes over 4 borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd en een pastasalade

  • Energie (kcal)945 kcal
  • Energie (kJ)3946 kJ
  • Proteïnes43,6 g
  • Koolhydraten met vezels83,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels78,3 g
  • Suikers8,5 g
  • Vezels5,6 g
  • Vetten:47,4 g
  • - Verzadigde vetten10,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:136,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten10,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten7,7 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol122 mg
  • Sodium344 mg
  • Zout0,86 g
  • Vitamine A (mg)497 IU
  • Vitamine C (mg)12,7 mg
  • Calcium74 mg
  • Ijzer3,29 mg
  • Kalium798 mg