Home > Recepten > Gekaramelliseerde witlof

voor 4 personen Ingrediënten

  • 6 struikjes witlof
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 el suiker
  • 1 el balsamico azijn

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gekaramelliseerde witlof

  1. Was de witlof, verwijder de harde kern aan het uiteinde en snijd de witlofstruikjes in de lengte doormidden. Verhit de Blue Band Vloeibaar met de suiker. Bak hier de halve stronkjes witlof zachtjes gaar.
  2. Blus af met de balsamicoazijn en stoof kort.

Smakelijk!

Tip: Gekaramelliseerde witlof smaakt lekker met aardappelgratin met geitenkaas, hazelnoot en bosui. Dit recept vind je ook op deze website.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gekaramelliseerde witlof

  • Energie (kcal)164 kcal
  • Energie (kJ)677 kJ
  • Proteïnes1,8 g
  • Koolhydraten met vezels11,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels10,2 g
  • Suikers10,1 g
  • Vezels1,6 g
  • Vetten:12,6 g
  • - Verzadigde vetten1,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:89 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium93 mg
  • Zout0,23 g
  • Vitamine A (mg)120 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium31 mg
  • Ijzer0,3 mg
  • Kalium267 mg