Home > Recepten > Gehaktbrood

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 1 kleine courgette
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl ketoembar
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el limoensap
  • 4 druppels tabasco
  • cakeblik

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gehaktbrood

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de courgette in kleine blokjes.
  2. Verhit 2 eetlepels Blue Band vloeibaar in een koekenpan en bak de uien, de knoflook, de paprika en de courgette kort aan. Voeg de kerriepoeder en de ketoembar toe en bak het even mee. Laat het groentemengsel afkoelen.
  3. Kneed in een kom het gehakt met het ei, de groentemengsel, de oregano, het limoensap, zout, peper en de tabasco. Schep het gehakt in een ingevette vorm en bak het ca. 45 minuten in de oven. Laat het gehaktbrood even afkoelen voordat je het snijd.

Smakelijk!

Tip: Gehaktbrood smaakt lekker met een frisse komkommersalade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gehaktbrood

  • Energie (kcal)417 kcal
  • Energie (kJ)1734 kJ
  • Proteïnes26,9 g
  • Koolhydraten met vezels8,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels5,7 g
  • Suikers3,9 g
  • Vezels2,4 g
  • Vetten:31,5 g
  • - Verzadigde vetten10,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:18,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten9,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0,7 g
  • Cholesterol120 mg
  • Sodium233 mg
  • Zout0,58 g
  • Vitamine A (mg)120 IU
  • Vitamine C (mg)40,5 mg
  • Calcium56 mg
  • Ijzer3,94 mg
  • Kalium619 mg