Home > Recepten > Gehaktbrood gevuld met ei

voor 6 personen Ingrediënten

  • 3 boterhammen verkuimeld zonder korst
  • 2 el Blue Band Finesse voor Koken
  • 750 g half-om-half gehakt
  • 1 groot ei
  • 3 el tomatenketchup
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 4 gekookte eieren, gepeld
  • Extra nodig: grote cake- of broodvorm

Bereidingswijze (voor 6 porties)

voor gehaktbrood gevuld met ei

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het broodkruim met de Blue Band Finesse voor Koken en laat het even weken. Doe het gehakt in een kom. Voeg ei, zout, peper, tomatenketchup, sjalot, peterselie en het roommengsel toe en kneed alles door elkaar. Verdeel ongeveer de helft van het gehaktmengsel in een grote cake- of broodvorm. Maak een ‘gootje’ in het midden en leg hierin de eieren dicht tegen elkaar, in de lengte. De hoeveelheid hangt af van de lengte van de vorm en grootte van de eieren. Schep de rest van het gehakt eroverheen.
  2. Verdeel ongeveer de helft van het gehaktmengsel in een grote cake- of broodvorm. Maak een ‘gootje’ in het midden en leg hierin de eieren dicht tegen elkaar, in de lengte. De hoeveelheid hangt af van de lengte van de vorm en grootte van de eieren. Schep de rest van het gehakt eroverheen.
  3. Bak het gehaktbrood ca. 50 minuten in het midden van de oven. Laat het brood 10 minuten rusten voordat je het uit de vorm haalt en snijd.

Smakelijk!

Tip: Vervang bij het gehaktbrood gevuld met ei eens het half-om-half gehakt voor rundergehakt of kippengehakt.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gehaktbrood gevuld met ei

  • Energie (kcal)418 kcal
  • Energie (kJ)1745 kJ
  • Proteïnes31,9 g
  • Koolhydraten met vezels12,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels11 g
  • Suikers2,8 g
  • Vezels1,1 g
  • Vetten:27,3 g
  • - Verzadigde vetten10,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:14,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten11,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,2 g
  • Transvetten0,3 g
  • Cholesterol221 mg
  • Sodium451 mg
  • Zout1,13 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)11,4 mg
  • Calcium44 mg
  • Ijzer2,86 mg
  • Kalium519 mg