Home > Recepten > Gehaktballen met koriander, mosterd en sjalot

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 0,5 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tl mosterd
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 3 beschuiten
  • 25 el bloem
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 el tomatenpuree

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gehaktballen met koriander, mosterd en sjalot

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, zout, peper, koriander, mosterd en sjalot toe. Wrijf de beschuiten erboven fijn. Kneed alles goed door elkaar en vorm vervolgens 4 grote ballen van het gehakt.
  2. Strooi bloem op een bord en wentel de gehaktballen hier luchtig door. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een braadpan, wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en braad de ballen hierin onder voortdurend draaien mooi bruin. Draai het vuur laag en laat de gehaktballen met het deksel schuin op de pan in 20 minuten gaar worden. Draai ze regelmatig. Neem de gehaktballen uit de pan en voeg de tomatenpuree toe. Roer dit los in de pan en schenk er 1 dl water bij. Roer de aanbaksels los. Laat nog 1 minuut koken.
  3. Serveer de jus bij de gehaktballen.

Smakelijk!

Tip: Deze gehaktballen met koriander, mosterd en sjalot zijn extra lekker met gekookte aardappels en andijvie.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gehaktballen met koriander, mosterd en sjalot

  • Energie (kcal)588 kcal
  • Energie (kJ)2458 kJ
  • Proteïnes31,9 g
  • Koolhydraten met vezels44,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels38,3 g
  • Suikers3,3 g
  • Vezels6,6 g
  • Vetten:32,8 g
  • - Verzadigde vetten10,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:19,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten10 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • Transvetten0,7 g
  • Cholesterol122 mg
  • Sodium293 mg
  • Zout0,73 g
  • Vitamine A (mg)90 IU
  • Vitamine C (mg)11,2 mg
  • Calcium42 mg
  • Ijzer5,18 mg
  • Kalium631 mg