Home > Recepten > Gegrilde tilapia in tomatensaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 125 g chorizo ​​worst
  • 50 g groene olijven (gevuld)
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 400 g tomatenblokjes op sap (1.5 blik)
  • 30 ml (sherry) azijn
  • 1,5 tl honing
  • 600 g tilapiafilet

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gegrilde tilapia in tomatensaus

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de chorizo in blokjes en halveer de olijven.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar en fruit hierin de uisnippers en blokjes chorizo ongeveer 3 minuten. Voeg dan de blokjes tomaat met sap, de azijn en de honing toe.
  3. Breng aan de kook en laat de saus zonder deksel ongeveer 15 minuten pruttelen.
  4. Bestrijk de tilapiafilet met vloeibare margarine. Verwarm de grillpan en grill de stukken vis 6 à 8 minuten.
  5. Schep de olijven door de saus en laat ze nog even meeverwarmen. Kruid de vis met zout en peper. Serveer de vis en schep de saus ernaast.

Smakelijk!

Tip: Gegrilde tilapia in tomatensaus smaakt lekker met gekookte rijst en gemengde salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gegrilde tilapia in tomatensaus

  • Energie (kcal)418 kcal
  • Energie (kJ)1746 kJ
  • Proteïnes35,4 g
  • Koolhydraten met vezels14 g
  • Koolhydraten zonder vezels10,9 g
  • Suikers9,3 g
  • Vezels3,1 g
  • Vetten:25,5 g
  • - Verzadigde vetten6,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium952 mg
  • Zout2,38 g
  • Vitamine A (mg)354 IU
  • Vitamine C (mg)13,7 mg
  • Calcium240 mg
  • Ijzer4,79 mg
  • Kalium1115 mg