Home > Recepten > Gegrilde hamburger van tartaar

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g biefstuk tartaar
  • 0,5 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 volle el bieslook, geknipt
  • 1,5 el Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak

Variaties: Vervang voor een pittige hamburger de Italiaanse keukenkruiden door 1 à 2 theelepels gehakte rode peper en voeg 1 volle eetlepel gehakte koriander toe.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gegrilde hamburger van tartaar

  1. Verwarm een contactgrill voor. Meng in een kom de tartaar met ruim zeezout, versgemalen peper, de gedroogde Italiaanse kruiden en de bieslook. Vorm hiervan 4 afgeplatte ballen. Bestrijk ze dun met de Blue Band voor koken, bakken en braden Roombotersmaak.
  2. Leg de hamburgers op de onderste plaat en sluit de grill. Laat de hamburgers in 4 à 5 minuten gaar worden en een mooi grillpatroon krijgen.

Smakelijk!

Tip: Deze gegrilde hamburger van tartaar is extra lekker met gepofte aardappel en een salade van tomaat en verse basilicum.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gegrilde hamburger van tartaar

  • Energie (kcal)275 kcal
  • Energie (kJ)1157 kJ
  • Proteïnes37,6 g
  • Koolhydraten met vezels0,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels0,6 g
  • Suikers0,5 g
  • Vezels0,1 g
  • Vetten:13,7 g
  • - Verzadigde vetten3,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol77 mg
  • Sodium178 mg
  • Zout0,44 g
  • Vitamine A (mg)48 IU
  • Vitamine C (mg)11,7 mg
  • Calcium17 mg
  • Ijzer4,56 mg
  • Kalium648 mg