Home > Recepten > Gegratineerde geitenkaas met honing en amandelen

voor 4 personen Ingrediënten

  • 0,25 rode paprika
  • 1 citroen
  • 125 g verse geitenkaas in plakken gesneden (ca. 1 cm dik)
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 100 g rucola
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gegratineerde geitenkaas met honing en amandelen

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de paprika in kleine blokjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen uit.
  2. Bekleed de grillplaat met bakpapier en leg de plakken geitenkaas erop. Bestrijk de plakken geitenkaas met honing en strooi de amandelen erover. Sprenkel de Blue Band Vloeibaar erover. Schuif de grillplaat ca. 10 cm onder het hete grill-element en laat de kaas in ca. 2-3 minuten iets smelten en amandelen licht kleuren.
  3. Verdeel ondertussen de rucola, de paprikablokjes en de geraspte citroenschil over 4 borden. Sprenkel het citroensap en de olijfolie erover. Schep met een pannenkoekmes de plakken geitenkaas op de borden. Serveer de gegratineerde geitenkaas met honing en amandelen en serveer direct.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gegratineerde geitenkaas met honing en amandelen

  • Energie (kcal)215 kcal
  • Energie (kJ)893 kJ
  • Proteïnes5,5 g
  • Koolhydraten met vezels9,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels7,9 g
  • Suikers7,4 g
  • Vezels1,4 g
  • Vetten:17,5 g
  • - Verzadigde vetten4,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:11,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol16 mg
  • Sodium151 mg
  • Zout0,38 g
  • Vitamine A (mg)30 IU
  • Vitamine C (mg)20,3 mg
  • Calcium85 mg
  • Ijzer0,79 mg
  • Kalium211 mg