Home > Recepten > Gebakken visfilet met een stamppotje van snijbonen met knoflook

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600 g sperziebonen
  • 1 kg aardappelen
  • 2 g bouillonpoeder
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 takjes verse peterselie
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 400 g dikke wit visfilet (4 stuks)
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken

Variaties: Bijna alle groente zijn geschikt voor stamppot. De meeste groenten kunnen op eenzelfde manier worden gekookt als de sperziebonen in dit recept. Zachte, groene bladgroente kan rauw worden toegevoegd aan de aardappelpuree.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gebakken visfilet met een stamppotje van snijbonen met knoflook

  1. Haal de sperziebonen af en snijd ze fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 2 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Voeg als de aardappelen 8 minuten koken, de sperziebonen toe. Giet goed af en pureer.
  2. Pel en snipper in de tussentijd de ui en de knoflook. Hak de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie met een 1/2 eetlepel paprikapoeder en een mespuntje bouillonpoeder. Bestrooi de vis aan alle zijden met het paprikapoedermengsel.
  3. Laat een koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit 3 eetlepels Blue Band Vloeibaar in de pan, voeg de vis toe en bak de vis in ongeveer 5 tot 7 minuten aan alle zijden bruin.
  4. Leg de vis op een warm bord en dek af. Verhit de laatste eetlepel vloeibare margarine in de pan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak 2 minuten en bestrooi dan met de rest van de peterselie en een mespuntje paprikapoeder. Schep dit mengsel samen met de Blue Band Finesse voor Verrijken door de stamppot.
  5. Verdeel de stamppot over 4 voorverwarmde borden en plaats de vis erbovenop.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gebakken visfilet met een stamppotje van snijbonen met knoflook

  • Energie (kcal)474 kcal
  • Energie (kJ)1980 kJ
  • Proteïnes25,6 g
  • Koolhydraten met vezels55,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels46,1 g
  • Suikers4,1 g
  • Vezels9,6 g
  • Vetten:18,5 g
  • - Verzadigde vetten3,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:14,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol71 mg
  • Sodium264 mg
  • Zout0,66 g
  • Vitamine A (mg)262 IU
  • Vitamine C (mg)31,5 mg
  • Calcium145 mg
  • Ijzer4,33 mg
  • Kalium1743 mg