Home > Recepten > Gebakken krieltjes met rozemarijn

voor 4 personen Ingrediënten

  • 750 gram krieltjes ongeschild
  • 4 eetlepels Blue Band Vloeibaar
  • 2 takjes rozemarijn
  • zeezout (naar smaak)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gebakken krieltjes met rozemarijn

  1. Was de krieltjes. Leg ze met aanhangend vocht in een magnetronschaal en dek deze af met een magnetrondeksel of magnetronfolie. Schakel de magnetron in op de hoogste stand en laat de krieltjes in ca. 7 à 8 minuten voorgaren. Laat ze even staan.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een grote koekenpan of wok, wacht tot de grote bellen zijn verdwenen en voeg dan de aardappeltjes toe.
  3. Bak ze al omscheppend tot ze goudkleurig zijn. Neem de rozemarijnnaaldjes boven de pan van de takjes en verdeel ze over de aardappels. Bestrooi met zeezout.

Smakelijk!

Tip: Serveer de gebakken krieltjes met rozemarijn bij een salade en vis of vlees. Recepten vind je uiteraard ook op deze site.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gebakken krieltjes met rozemarijn

  • Energie (kcal)241 kcal
  • Energie (kJ)998 kJ
  • Proteïnes3,2 g
  • Koolhydraten met vezels29,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels25 g
  • Suikers2,2 g
  • Vezels4,6 g
  • Vetten:12,5 g
  • - Verzadigde vetten1,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:11,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium158 mg
  • Zout0,39 g
  • Vitamine A (mg)154 IU
  • Vitamine C (mg)17,2 mg
  • Calcium19 mg
  • Ijzer1,02 mg
  • Kalium767 mg