Home > Recepten > Fruitijsjes

voor 10 personen Ingrediënten

  • 500 g frambozen, uit de diepvries
  • 100 ml Blue Band Finesse voor Verrijken halfvolle crème fraîche
  • 40 g honing
  • 3 eetlepels discodip
  • Extra nodig: staafmixer of blender, ijsvormpjes of kleine bekertjes met ijsstokjes

Bereidingswijze (voor 10 porties)

voor fruitijsjes

  1. Doe de bevroren frambozen samen met de Blue Band crème fraîche en de honing in een hoge mengkom of in de kom van de blender en pureer het met een staafmixer of in de blender tot glad ijs.
  2. Vul de ijsvormpjes of bekertjes met het frambozenmengsel. Sluit de ijsvormpjes of zet de stokjes in de bekertjes en zet ze minstens 2 uur in de diepkast.
  3. Neem de fruitijsjes uit de vormpjes of bekertje en dip ze voor het serveren in discodip.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor fruitijsjes

  • Energie (kcal)67 kcal
  • Energie (kJ)281 kJ
  • Proteïnes0,8 g
  • Koolhydraten met vezels12,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels11,5 g
  • Suikers9,7 g
  • Vezels1,2 g
  • Vetten:1,5 g
  • - Verzadigde vetten0,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium6 mg
  • Zout0,02 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)15,4 mg
  • Calcium7 mg
  • Ijzer0,74 mg
  • Kalium112 mg