Home > Recepten > Frisse taco's met kalkoen en een avocado- en tomatensalade

voor 4 personen Ingrediënten

  • 12 taco schelpen
  • 2 limoenen
  • 15 g verse munt (1 klein bosje)
  • 15 g verse koriander (1 klein bosje)
  • 1 rijpe avocado
  • 400 g kidneybonen in blik (of pot)
  • 500 g kleine tomaten
  • 1 el taco kruidenmix of Mexicaanse
  • 400 g kalkoenfilet
  • 4 el Blue Band Vloeibaar Light
  • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken

Variaties: Eventueel kunt u aan het limoensap wat honing toevoegen om het wat minder zuur te maken.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor frisse taco's met kalkoen en een avocado- en tomatensalade

  1. Verwarm de oven voor op 130 °C/gasstand 1. Verwarm de tacoschelpen 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Halveer de limoenen. Snijd een helft in 4 partjes. Pers de andere limoenhelften uit. Was de munt en de koriander en haal de blaadjes eraf. Halveer en schil de avocado. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met 1 eetlepel limoensap. Giet de kidneybonen af.
  3. Was de tomaten, snijd in partjes en meng die voorzichtig met de avocado, de bonen en 1 theelepel taco- of Mexicaanse kruiden. Snijd de kalkoen in zeer kleine stukjes van 0,25 cm. Meng met de rest van de taco-of Mexicaanse kruiden.
  4. Laat een wok of grote koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de Blue Band Vloeibaar in de pan. Voeg de kalkoen toe en roerbak 5 minuten.
  5. Meng de munt- en korianderblaadjes door de avocado- en tomatensalade en voeg naar smaak limoensap toe.
  6. Doe de geroerbakte kalkoen in een schaal en garneer met limoenpartjes. Doe de Blue Band Finesse voor Verrijken in een schaaltje en leg de tacoschelpen op een groot bord. Aan tafel kan iedereen zijn eigen tacoschelpen vullen met kalkoen, salade en Blue Band Finesse. De rest van de salade kan apart worden gegeten.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor frisse taco's met kalkoen en een avocado- en tomatensalade

  • Energie (kcal)508 kcal
  • Energie (kJ)2128 kJ
  • Proteïnes27 g
  • Koolhydraten met vezels51,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels39 g
  • Suikers7,6 g
  • Vezels12,3 g
  • Vetten:23,3 g
  • - Verzadigde vetten6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:20,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,7 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol47 mg
  • Sodium468 mg
  • Zout1,17 g
  • Vitamine A (mg)395 IU
  • Vitamine C (mg)32,5 mg
  • Calcium105 mg
  • Ijzer4,38 mg
  • Kalium1100 mg