Home > Recepten > Fricandeau met tonijnmayonaise

voor 4 personen Ingrediënten

  • 450 g kalfsfricandeau plakken
  • 80 g ingeblikte tonijnstukken in bronwater (blik)
  • 4,5 el mayonaise
  • 2 tl Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 2 tl citroensap
  • 1 el kappertjes
  • 1 handvol rucola om te garneren

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor fricandeau met tonijnmayonaise

  1. Leg de plakken fricandeau dakpansgewijs op een grote schaal.
  2. Maak de tonijnmayonaise in de keukenmachine: doe de uitgelekte tonijn, de mayonaise, het citroensap en de Finesse voor Verrijken in de mengkom en laat alles snel tot een gladde saus draaien. Verdeel de tonijnsaus over de fricandeau en laat dit afgedekt minstens een uur (kan tot 1 dag tevoren) in de koelkast afgedekt rusten.
  3. Bestrooi voor het serveren met kappertjes en rucola.

Smakelijk!

Tip: Fricandeau met tonijnmayonaise is erg lekker met een gemengde salade met rucola, zongedroogde tomaatjes en croutons.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor fricandeau met tonijnmayonaise

  • Energie (kcal)260 kcal
  • Energie (kJ)1089 kJ
  • Proteïnes30,3 g
  • Koolhydraten met vezels1,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels1 g
  • Suikers0,7 g
  • Vezels0,2 g
  • Vetten:14,9 g
  • - Verzadigde vetten2,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:10,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten5,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol71 mg
  • Sodium270 mg
  • Zout0,68 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)1,5 mg
  • Calcium15 mg
  • Ijzer0,94 mg
  • Kalium560 mg