Home > Recepten > Frambozenijs

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g frambozen (diepvries)
  • 150 g Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 4 el honing
  • Extra nodig: staafmixer/blender, ijsbolletjes lepel

Variaties: Maak ook eens ijs met verse frambozen. Maak de frambozen schoon. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad of schaal en laat ze in ca. 2 uur bevriezen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor frambozenijs

  1. Doe de bevroren frambozen en met de Blue Band Finesse voor Verrijken en de honing in een hoge mengkom en pureer ze met een staafmixer, of gebruik een blender.
  2. Serveer het frambozenijs direct.
  3. Tip Maak ook eens ijs met verse frambozen. Maak de frambozen schoon. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad of schaal en laat ze in ca. 2 uur bevriezen.
  4. Serveertip Schep de bolletjes frambozenijs in koekhoorntjes.

Smakelijk!

Tip: Schep de bolletjes frambozenijs in koekhoorntjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor frambozenijs

  • Energie (kcal)159 kcal
  • Energie (kJ)664 kJ
  • Proteïnes1,9 g
  • Koolhydraten met vezels26,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels24,5 g
  • Suikers23,2 g
  • Vezels1,9 g
  • Vetten:5,6 g
  • - Verzadigde vetten3,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium20 mg
  • Zout0,05 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)23,1 mg
  • Calcium12 mg
  • Ijzer1,17 mg
  • Kalium175 mg