Home > Recepten > Frambozen chocoladegriesmeeltoetje

voor 0 personen Ingrediënten

  • 750 ml halfvolle melk
  • 250 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 170 g suiker
  • 3 el cacaopoeder
  • 145 g griesmeel
  • 75 g geschaafde amandelen
  • 150 g frambozenjam
  • Extra nodig: rechthoekige vorm of schaal ca. 17 x 20 cm

Variaties: Voeg eens wat chocoladestukjes toe aan het frambozen chocoladegriesmeeltoetje.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor frambozen chocoladegriesmeeltoetje

  1. Breng de melk met de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden aan de kook. Voeg al roerende de suiker, de cacao en de griesmeel toe en breng opnieuw aan de kook. Kook 3 minuten op een laag vuur door. Neem de pan van het vuur en schep er het amandelschaafsel door. Schenk de dikke pap in een met koud water omgespoelde vorm en laat het toetje in de koelkast opstijven.
  2. Verwarm de jam op een laag vuur. Snijd het griesmeeltoetje in 15 stukken en serveer met de warme frambozensaus.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor frambozen chocoladegriesmeeltoetje

  • Energie (kcal)4290 kcal
  • Energie (kJ)17837 kJ
  • Proteïnes66,4 g
  • Koolhydraten met vezels449,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels420,4 g
  • Suikers285,1 g
  • Vezels29 g
  • Vetten:257 g
  • - Verzadigde vetten97,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1532,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten28,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten9,9 g
  • Transvetten1,1 g
  • Cholesterol48 mg
  • Sodium1907 mg
  • Zout4,77 g
  • Vitamine A (mg)1 IU
  • Vitamine C (mg)20,7 mg
  • Calcium1234 mg
  • Ijzer11,81 mg
  • Kalium3808 mg