Home > Recepten > Filotaartjes met peer, pecannoten en karamel

voor 4 personen Ingrediënten

  • 50 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden of Blue band vloeibaar
  • 4 bladen filodeeg
  • 2 el poedersuiker
  • 4 kleine rijpe peren
  • 0,5 el citroensap
  • 100 ml Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 4 el suiker
  • 2 el pecannoten
  • 4 cakevormpjes of ramequins,

Variaties: Filotaartjes met peer, pecannoten en karamel smaakt ook lekker met een bolletje vanilleijs.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor filotaartjes met peer, pecannoten en karamel

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6.
  2. Smelt de Blue Band voor Koken, Bakken in een koekenpan en zet dan het vuur uit. Vet 4 aparte cakevormpjes of ramequins in met een beetje gesmolten margarine. Leg de vellen filodeeg naast elkaar op een werkoppervlak. Bestrijk het deeg met een beetje gesmolten boter en ‘drapeer’ elk deegvel in de cakevormpjes. Bestrooi met poedersuiker en bak in de voorverwarmde oven in 5 tot 8 minuten goudbruin. Laat afkoelen in de cakevormpjes
  3. Schil in de tussentijd de peren. Snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Besprenkel met het citroensap. Zet de koekenpan met de margarine weer op het vuur, voeg de peren toe en bak 5 minuten. Schep de peren uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de Blue Band Finesse voor Verrijken en de suiker toe aan de margarine in de pan en laat op zacht vuur 20-25 minuten doorkoken tot een lichtbruine karamel.
  5. Hak de pecannoten grof. Haal het filodeeggebak uit de vormpjes en leg ze op 4 bordjes. Vul de gebakjes met peer, schep de karamel erop en strooi de pecannoten erover. Serveer warm of koud.

Smakelijk!

Tip: Ramaquins zijn ovenschaaltjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor filotaartjes met peer, pecannoten en karamel

  • Energie (kcal)537 kcal
  • Energie (kJ)2241 kJ
  • Proteïnes4,8 g
  • Koolhydraten met vezels58 g
  • Koolhydraten zonder vezels53,1 g
  • Suikers30,3 g
  • Vezels4,9 g
  • Vetten:33,2 g
  • - Verzadigde vetten10,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:100,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten11,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium200 mg
  • Zout0,5 g
  • Vitamine A (mg)134 IU
  • Vitamine C (mg)6,2 mg
  • Calcium18 mg
  • Ijzer1,47 mg
  • Kalium189 mg