Home > Recepten > Feestelijke preisoep met sterrencroutons

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600  gr prei
  • 2  vastkokende aardappelen
  • Enkele sneetjes oud bruin brood
  • 1  liter kippenbouillon
  • 250  ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 2  el Blue Band net zo lekker als roomboter
  • 4  el olijfolie
  • peper
  • zout
  • Ook nodig: uitsteker in de vorm van een ster, staafmixer

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor feestelijke preisoep met sterrencroutons

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Begin met de croutons. Snijd de korsten van het brood en druk er met de uitsteker sterretjes uit.
  3. Plaats de sterren op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en zet ongeveer 25 minuten in de oven. Draai halverwege om en sprenkel er opnieuw wat olie over, zodat ze aan alle kanten mooi gebakken zijn.
  4. Was de prei en snijd in fijne ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  5. Smelt wat Blue Band Roombotersmaak in een ruime soeppan en voeg de aardappelen en de prei toe.
  6. Voeg na 3 minuten de bouillon toe en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Voeg nu Blue Band Finesse voor Koken toe en pureer met de staafmixer totdat de soep glad is. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de sterrencroutons.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor feestelijke preisoep met sterrencroutons

  • Energie (kcal)324 kcal
  • Energie (kJ)1343 kJ
  • Proteïnes4,5 g
  • Koolhydraten met vezels23,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels20,4 g
  • Suikers4,1 g
  • Vezels3,3 g
  • Vetten:24,1 g
  • - Verzadigde vetten5,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten10,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium946 mg
  • Zout2,36 g
  • Vitamine A (mg)6 IU
  • Vitamine C (mg)30,9 mg
  • Calcium50 mg
  • Ijzer1,25 mg
  • Kalium605 mg