Home > Recepten > Erwtensoep

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g gedroogde spliterwten
  • 400 g schouderkarbonade
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 takjes selderij
  • 3 kruidenbouillonblokjes
  • 200 g knolselderij
  • 2 aardappelen
  • 2 uien
  • 200 g prei
  • 300 g winterwortel
  • 5 takjes peterselie
  • 1 rookworst
  • 1 el Blue Band Vloeibaar

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor erwtensoep

  1. Week de spliterwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de spliterwten, de karbonades, de laurierblaadjes, 4 takjes selderijblad, de bouillontabletten met 2 liter water aan de kook. Laat dit ongeveer 45 minuten op laag vuur koken.
  2. Schil intussen de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg ze na 30 minuten kooktijd toe aan de erwten.
  3. Pel en snipper de uien. Snijd de prei in ringen. Schrap en snijd de wortel in blokjes. Knip de peterselie en de rest van de bladselderij fijn. Snijd de rookworst in plakjes.
  4. Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes. Haal de laurierblaadjes, de selderij en de peterselie uit de pan.
  5. Verhit de Blue Band Vloeibaar en fruit hierin de ui 3 minuten. Roer de prei, de wortel, de selderij, de peterselie, de rookworst, het vlees en tot slot de soep erdoor.
  6. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is en kook deze nog ongeveer 10 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor erwtensoep

  • Energie (kcal)846 kcal
  • Energie (kJ)3546 kJ
  • Proteïnes47,8 g
  • Koolhydraten met vezels84,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels72,6 g
  • Suikers11 g
  • Vezels11,8 g
  • Vetten:37,3 g
  • - Verzadigde vetten12,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:22,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten14,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,7 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol105 mg
  • Sodium771 mg
  • Zout1,92 g
  • Vitamine A (mg)73 IU
  • Vitamine C (mg)40,6 mg
  • Calcium176 mg
  • Ijzer7,55 mg
  • Kalium1647 mg