Home > Recepten > Eierkoeken versieren

voor 24 personen Ingrediënten

  • 16 volkoren eierkoeken
  • ± 55 g Blue Band Halvarine
  • ± 30 g pure hagelslag
  • 1 theelepel Blue Band hazelnootpasta
  • eetbare garnering
  • Extra nodig: 16 gekleurde rietjes

Variaties: Voor de oogjes van de egel kan je ook eetbare, van suiker gemaakte, oogjes gebruiken.

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor eierkoeken versieren

  1. Steek met een glas of beker uit 8 eierkoeken een egel. Bestrijk ongeveer de helft van elke uitgestoken eierkoek met een dun laagje halvarine en bestrooi met hagelslag.
  2. Maak 2 oogjes van een beetje halvarine en leg er een hagelslagje op als pupil. Maak het neusje van een beetje hazelnootpasta.
  3. Snijd 8 eierkoeken doormidden. Bestrijk de halve eierkoeken met een beetje halvarine en bestrooi met eetbare garnering.
  4. Knip de rietjes, naar wens, iets korter en steek ze vervolgens in de rechte kant van de halve versierde eierkoeken. Buig het rietje om en vorm zo een parapluutje. Leg ze, eventueel samen met de egeltjes, op een leuke schaal en trakteer!

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor eierkoeken versieren

  • Energie (kcal)15 kcal
  • Energie (kJ)63 kJ
  • Proteïnes0,1 g
  • Koolhydraten met vezels1 g
  • Koolhydraten zonder vezels0,9 g
  • Suikers0,8 g
  • Vezels0,1 g
  • Vetten:1,1 g
  • - Verzadigde vetten0,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:3,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium3 mg
  • Zout0,01 g
  • Vitamine A (mg)18 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium0 mg
  • Ijzer0,1 mg
  • Kalium11 mg