Home > Recepten > Eenpanspasta

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 ml Blue Band Finesse voor Koken Light
  • 750 ml groentebouillon
  • 500 g broccoli (met stronk, of 300 gram in roosjes)
  • 1 ui
  • 300 g spaghetti
  • 300 g diepvries doperwten
  • 1 handvol basilicumblaadjes

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor eenpanspasta

  1. Schenk de Blue Band Finesse voor Koken en de bouillon in een (soep)pan. Roer goed en breng afgedekt aan de kook (pas op voor overkoken).
  2. Maak intussen de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Pel en snipper de ui. Laat de spaghetti zacht worden in de kokende bouillon. Voeg de broccoli, de ui en de bevroren doperwten toe. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en draai het vuur dan lager. Laat nog een paar minuten koken tot de spaghetti beetgaar is; roer af en toe in de pan.
  3. Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden. Strooi er de basilicumblaadjes over (scheur grote blaadjes eerst in stukken).

Smakelijk!

Tip: We hebben een pan van 18 cm doorsnede en 14 cm hoog gebruikt voor deze eenpanspasta.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor eenpanspasta

  • Energie (kcal)460 kcal
  • Energie (kJ)1924 kJ
  • Proteïnes15,8 g
  • Koolhydraten met vezels74,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels66,8 g
  • Suikers9,3 g
  • Vezels8 g
  • Vetten:10,7 g
  • - Verzadigde vetten3,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:41,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium497 mg
  • Zout1,24 g
  • Vitamine A (mg)105 IU
  • Vitamine C (mg)53,9 mg
  • Calcium92 mg
  • Ijzer3,07 mg
  • Kalium533 mg