Home > Recepten > Dubbeldekker koekjes met jam en sinaasappelroom

voor 12 personen Ingrediënten

  • 60 g gemalen amandel
  • 250 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 125 g poedersuiker
  • 25 g suiker
  • 125 g tarwebloem
  • 35 g maizenapoeder
  • 1 sinaasappel
  • 150 g roomkaas
  • 300 g jam (framboos, aardbei of abrikoos)
  • extra nodig: handmixer, vershoudfolie, bakpapier, spuitzak met glad spuitmondje

Variaties: Vervang de sinaasappelrasp in deze dubbeldekkers met jam en sinaasappelroom eens door limoen of citroenrasp voor een room met een frisse citrussmaak.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor dubbeldekker koekjes met jam en sinaasappelroom

  1. Rooster de gemalen amandelen in een hete pan zonder olie. Laat even afkoelen en houd apart. Mix met een handmixer 150 g Blue Band Cake & Koekjes met 75 g poedersuiker en de suiker romig. Voeg de gemalen amandelen, de bloem en de maïzena toe en meng dit goed door tot een glad deeg. Vorm van het deeg een rol van ca. 6 cm dik en wikkel de rol in plastic folie. Leg het deeg ca. 1 uur te rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C heteluchtoven). Snijd de deegrol in 24 plakken van ca. 5 mm dikte en leg de plakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes in 12-15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes vervolgens een beetje afkoelen.
  3. Was de sinaasappel, dep hem droog en rasp de oranje schil er dun af. Mix met een handmixer de sinaasappelrasp met 100 g Blue Band Cake & Koekjes, 50 g poedersuiker en de roomkaas tot een romig geheel. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit op de helft van de koekjes een ring over de gehele rand.
  4. Verwarm de jam kort. Vul de koekjes (met een ring rond de rand) in het midden met 1-2 theelepels jam. Dek af met de resterende koekjes en laat de dubbeldekkers min. 30 min. afkoelen. Bestrooi de dubbeldekkers koekjes met wat poedersuiker.

Smakelijk!

Tip: Koekjes met crème en jam worden sneller zacht. Maak de koekjes van tevoren en bewaar ze in een goed afgesloten doos of trommel. Maak de dubbeldekkers vlak voor het serveren af.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor dubbeldekker koekjes met jam en sinaasappelroom

  • Energie (kcal)387 kcal
  • Energie (kJ)1613 kJ
  • Proteïnes3,8 g
  • Koolhydraten met vezels41 g
  • Koolhydraten zonder vezels39,2 g
  • Suikers25,2 g
  • Vezels1,8 g
  • Vetten:23,7 g
  • - Verzadigde vetten9,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:128,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol15 mg
  • Sodium207 mg
  • Zout0,52 g
  • Vitamine A (mg)27 IU
  • Vitamine C (mg)7,7 mg
  • Calcium38 mg
  • Ijzer0,56 mg
  • Kalium105 mg