Home > Recepten > Dubbel choco cupcake

voor 10 personen Ingrediënten

  • 300 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 el cacaopoeder
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g pure chocolade in kleine stukjes
  • 150 g poedersuiker
  • 1,5 el hazelnootpasta
  • 1 zakje chocolade glazuur
  • 10 kleine stukjes chocolaatjes
  • extra nodig: mixer met gardes, 10 papieren cakevormpjes, spuitzak met glad spuitmondje

Variaties: Je kunt ook witte chocolade of stukjes karamel aan het beslag toevoegen.

Bereidingswijze (voor 10 porties)

voor dubbel choco cupcake

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Klop met de mixer de suiker met de de helft van de Blue Band cake & koekjes lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren en de cacaopoeder toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor. Schep de kleine stukjes chocolade door het beslag.
  2. Verdeel het beslag over de (papieren) bakvormpjes (vul tot ¾), bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  3. Klop intussen voor de crème de rest van de margarine met de poedersuiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Roer de hazelnootpasta door de botercrème. Doe de crème over in de spuitzak en het laat in de koelkast opstijven.
  4. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spuit de glazuur op de cakejes. Laat het glazuur drogen. Spuit toefjes botercrème op de cakejes en garneer ze met een chocolaatje.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor dubbel choco cupcake

  • Energie (kcal)468 kcal
  • Energie (kJ)1949 kJ
  • Proteïnes5,4 g
  • Koolhydraten met vezels46 g
  • Koolhydraten zonder vezels43,4 g
  • Suikers31 g
  • Vezels2,6 g
  • Vetten:30,9 g
  • - Verzadigde vetten13,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:182,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol65 mg
  • Sodium296 mg
  • Zout0,74 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium25 mg
  • Ijzer2,33 mg
  • Kalium240 mg