Home > Recepten > Draadjesvlees met tomaat en tijm

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600 g doorregen magere runderlappen
  • 1 grote ui
  • 2 tomaten
  • 15 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl tijm

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor draadjesvlees met tomaat en tijm

  1. Laat de runderlapjes op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de runderlappen op matig hoog vuur in ca. 5 minuten bruin, keer ze halverwege. Strooi er zout en peper over. Bak de ui ca. 2 minuten zachtjes mee. Voeg de tomaatstukjes, de laurierblaadjes en tijm toe. Schenk 2 dl warm water langs de rand van de pan bij het vlees. Zet het deksel schuin op de pan en stoof het draadjesvlees in 2,5 tot 3 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) gaar. Serveer het draadjesvlees op 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Draadjesvlees met tomaat en tijm smaakt lekker met gekookte aardappelen en rodekool.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor draadjesvlees met tomaat en tijm

  • Energie (kcal)667 kcal
  • Energie (kJ)2764 kJ
  • Proteïnes34,3 g
  • Koolhydraten met vezels5,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels3,9 g
  • Suikers3,3 g
  • Vezels1,5 g
  • Vetten:56,9 g
  • - Verzadigde vetten8,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:46,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,8 g
  • Cholesterol86 mg
  • Sodium416 mg
  • Zout1,04 g
  • Vitamine A (mg)469 IU
  • Vitamine C (mg)10,6 mg
  • Calcium25 mg
  • Ijzer3,2 mg
  • Kalium807 mg