Home > Recepten > Doperwtensoep

voor 4 personen Ingrediënten

  • 450 g diepvries doperwten (niet ontdooid)
  • 125 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 500 ml groentebouillon *
  • 1 takje verse basilicum
  • chilivlokken (of cayennepeper) naar smaak
  • Extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor doperwtensoep

  1. Meng in een (soep)pan de erwten met de Blue Band Finesse voor Koken en de bouillon. Breng afgedekt aan de kook. Draai het vuur dan lager en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig in de pan.
  2. Roer de blaadjes van het takje basilicum erdoor. Pureer de soep van het vuur met een staafmixer. Breng op smaak met chilivlokken of cayennepeper. Verdun de soep als deze te dik is met een extra scheut bouillon.

Smakelijk!

Tip: Garneer de doperwtensoep eventueel met een krul romige Blue Band Finesse voor Verrijken. Dit is geen lactosevrij product.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor doperwtensoep

  • Energie (kcal)106 kcal
  • Energie (kJ)440 kJ
  • Proteïnes3,7 g
  • Koolhydraten met vezels11,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels7,4 g
  • Suikers2,3 g
  • Vezels3,6 g
  • Vetten:5,1 g
  • - Verzadigde vetten1,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium314 mg
  • Zout0,78 g
  • Vitamine A (mg)168 IU
  • Vitamine C (mg)24,9 mg
  • Calcium58 mg
  • Ijzer2,29 mg
  • Kalium218 mg