Home > Recepten > Doperwtensoep met balletjes en kruidenroom

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g kipgehakt
  • 1 zak gehaktkruiden
  • 1,5 l kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 200 g voorgekookte aardappelblokjes
  • 600 g doperwten (diepvries)
  • 4 takjes peterselie
  • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 8 sneetjes brood
  • 4 el Blue Band Goede Start!
  • staafmixer

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor doperwtensoep met balletjes en kruidenroom

  1. Meng het kippengehakt met de kruiden en draai er kleine soepballetjes van.
  2. Breng de bouillon aan de kook, voeg de balletjes toe en kook ze 5 minuten. Schep de balletjes uit de bouillon.
  3. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een diepe soeppan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappels 3 minuten op een matig hoog vuur. Voeg de doperwtjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  4. Hak ondertussen de peterselie fijn en meng met de Blue Band Finesse.
  5. Pureer de soep met een staafmixer, doe de soepballetjes in de soep en breng aan de kook.
  6. Rooster de boterhammen vlak voor het eten in een broodrooster goudbruin. Bestrijk met de Blue Band Goede Start!
  7. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en schep er een lepel kruidenfinesse op. Serveer de geroosterde besmeerde boterhammen erbij.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor doperwtensoep met balletjes en kruidenroom

  • Energie (kcal)576 kcal
  • Energie (kJ)2408 kJ
  • Proteïnes29,1 g
  • Koolhydraten met vezels55 g
  • Koolhydraten zonder vezels49,1 g
  • Suikers5,6 g
  • Vezels6 g
  • Vetten:27,5 g
  • - Verzadigde vetten7,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:77,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,3 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol87 mg
  • Sodium2139 mg
  • Zout5,35 g
  • Vitamine A (mg)170 IU
  • Vitamine C (mg)50,6 mg
  • Calcium285 mg
  • Ijzer5,35 mg
  • Kalium1326 mg