Home > Recepten > Curry van garnalen en kokos met witte rijst

voor 4 personen Ingrediënten

  • 350 g witte rijst
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote rode paprika
  • 4 el Blue Band Vloeibaar Light
  • 350 g gepelde diepvriesgarnalen,ontdooid
  • 0,5 el milde kerriepoeder
  • 400 g verse doperwten of diepvriesdoperwten
  • 200 ml kokosmelk

Variaties: De curry van garnalen en kokos met witte rijst is extra lekker met een scheutje gembersiroop. Voeg de siroop tegelijkertijd toe met de kokosmelk.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor curry van garnalen en kokos met witte rijst

  1. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Pel en snipper ondertussen de uien en de knoflook. Ontdoe de rode paprika van de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
  2. Laat een wok of een grote diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de Blue Band Vloeibaar in de pan. Voeg de garnalen, de uien en de rode paprika toe. Roerbak het ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en bak nog een minuut. Voeg de (bevroren) doperwten, kokosmelk, 100 ml warm water en een snufje zout toe. Laat het 3 tot 5 minuten koken totdat de doperwten door en door warm en gaar zijn.
  3. Verdeel de rijst en de curry over 4 voorverwarmde borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor curry van garnalen en kokos met witte rijst

  • Energie (kcal)457 kcal
  • Energie (kJ)1926 kJ
  • Proteïnes9,7 g
  • Koolhydraten met vezels83,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels79 g
  • Suikers5,2 g
  • Vezels4,9 g
  • Vetten:10,3 g
  • - Verzadigde vetten7,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:2,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium14 mg
  • Zout0,03 g
  • Vitamine A (mg)8 IU
  • Vitamine C (mg)63,2 mg
  • Calcium46 mg
  • Ijzer3,29 mg
  • Kalium524 mg