Home > Recepten > Cupcake basisrecept

voor 12 personen Ingrediënten

  • 300 g Blue Band Cake & Koekjes op kamertemperatuur
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g poedersuiker
  • 1,5 el suikerparels zilver (of andere decoratie)
  • Extra nodig: mixer met gardes, 12 papieren cakevormpjes, muffinbakvorm, spuitzak met kartelmondje

Variaties: Garneer de cupcakes in plaats van de botercrème met suikerglazuur gemaakt van poedersuiker en een paar druppeltjes water of citroensap en strooi er garnering naar keuze over.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor cupcake basisrecept

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Zet de papieren cupcakevormpjes in de muffinbakvorm.
  2. Klop met de mixer de suiker met de helft van de Blue Band Cake & Koekjes (150 g) lichtgeel en romig en klop de eieren erdoor. Klop het geheel tot een luchtig mengsel, spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel erdoor en meng tot een glad beslag.
  3. Vul de papieren vormpjes voor 3/4 met het beslag en bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  4. Klop de rest van de Blue Band Cake & Koekjes met de poedersuiker met een mixer tot een luchtige crème. Doe de crème over in de spuitzak en laat het in de koelkast opstijven terwijl de cupcakes afkoelen. Spuit toefjes botercrème op de cakejes en garneer met de zilveren pareltjes of andere garnering.

Smakelijk!

Tip: Met dit cupcake basisrecept kun je alle kanten uit. Maak samen met de kinderen op een verjaardagspartijtje en laat de kinderen hun eigen cupcakes versieren en meenemen naar huis als verrassing voor mama en papa.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor cupcake basisrecept

  • Energie (kcal)342 kcal
  • Energie (kJ)1424 kJ
  • Proteïnes3,1 g
  • Koolhydraten met vezels35,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels34,8 g
  • Suikers25,7 g
  • Vezels0,3 g
  • Vetten:21,3 g
  • - Verzadigde vetten8,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:150,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol55 mg
  • Sodium242 mg
  • Zout0,6 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium9 mg
  • Ijzer0,41 mg
  • Kalium40 mg