Home > Recepten > Couscoussalade met amandel en verse munt

voor 4 personen Ingrediënten

  • 350 g couscous
  • 1 el olie
  • 20 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 1 rode peper
  • 0,5 komkommer
  • 1 klein bosje peterselie
  • 3 takjes munt
  • 2 lente-uitjes
  • 9 cherrytomaatjes
  • 45 g amandelen

Variaties: Couscoussalade met amandel en verse munt is extra lekker met eigengemaakte yoghurt-muntsaus. Hak de blaadjes van 3 takjes munt fijn en voeg 4 eetlepels yoghurt, een beetje zout en peper toe.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor couscoussalade met amandel en verse munt

  1. Breng 3,5 dl water aan de kook met de olie en 1 theelepel zout. Neem de pan van het vuur. Strooi de couscous in het water en laat 2 à 3 minuten wellen. Voeg de Blue Band Margarine toe, zet het vuur laag en roer de couscous 3 minuten met een vork los. Laat afkoelen.
  2. Hak de kruiden fijn, snijd de lente-ui in ringetjes en de tomaatjes in vieren. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de peper en snijd de peper in ragfijne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer in piepkleine blokjes.
  3. Meng de couscous met de peper, komkommer en lente-ui. Meng dan de kruiden en de tomaat erdoor. Laat de amandelen kleuren in een droge koekenpan. Laat ze kort uitdampen, hak ze grof en strooi ze over de salade. Serveer de salade koud.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor couscoussalade met amandel en verse munt

  • Energie (kcal)494 kcal
  • Energie (kJ)2080 kJ
  • Proteïnes14,8 g
  • Koolhydraten met vezels81,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels73,5 g
  • Suikers4,7 g
  • Vezels7,7 g
  • Vetten:14,2 g
  • - Verzadigde vetten2,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:10,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium44 mg
  • Zout0,11 g
  • Vitamine A (mg)250 IU
  • Vitamine C (mg)61,1 mg
  • Calcium74 mg
  • Ijzer2,19 mg
  • Kalium552 mg