Home > Recepten > Courgettesoep

voor 4 personen Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 1 ui
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 6 dl kippenbouillon
  • 2 el Blue Band Finesse voor Verrijken

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor courgettesoep

  1. Rasp de ongeschilde courgettes grof. Pel en snipper de ui.
  2. Fruit de courgetterasp en uisnippers zachtjes in de Blue Band Vloeibaar. Schenk er de hete kippenbouillon bij en breng dit aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender. Roer er de Blue Band Finesse voor Verrijken door en serveer direct.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor courgettesoep

  • Energie (kcal)100 kcal
  • Energie (kJ)420 kJ
  • Proteïnes4,1 g
  • Koolhydraten met vezels11,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels10 g
  • Suikers8,9 g
  • Vezels1,4 g
  • Vetten:4,5 g
  • - Verzadigde vetten1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:3,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium577 mg
  • Zout1,44 g
  • Vitamine A (mg)33 IU
  • Vitamine C (mg)35,3 mg
  • Calcium60 mg
  • Ijzer1,55 mg
  • Kalium460 mg