Home > Recepten > Courgette en feta muffins

voor 12 personen Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 100 g fetakaas
  • 15 g bieslook
  • 125 g Blue Band Cake & Koekjes (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 100 g magere roomkaas
  • 2 bakjes tuinkers
  • extra nodig: handmixer met gardes, muffinvorm met antiaanbaklaag

Variaties: Met deze hartige courgette en feta muffins kun je naar hartenlust variëren. Vervang de kaas eens door kleine blokjes salami of ham en de courgette door grof geraspte wortel, zo zet je telkens weer een andere muffin op tafel.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor courgette en feta muffins

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Vouw bakpapier in de muffinvormpjes of vet ze in.
  2. Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes, snijd ook de feta in blokjes. Knip de bieslook in smalle ringetjes.
  3. Mix met een handmixer de Blue Band Cake & Koekjes met de eieren romig. Spatel de bloem, de bakpoeder en zout naar smaak erdoor. Meng beetje bij beetje de melk door het beslag. Schep als laatste voorzichtig de courgette, de feta en het bieslook erdoor.
  4. Vul de muffinholletjes met het beslag en bak de muffins 20-25 min. in de voorverwarmde oven. Laat de muffins iets afkoelen, verdeel dan de roomkaas erover en bestrooi de muffins met tuinkers.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor courgette en feta muffins

  • Energie (kcal)206 kcal
  • Energie (kJ)860 kJ
  • Proteïnes6 g
  • Koolhydraten met vezels18,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels15,7 g
  • Suikers2,6 g
  • Vezels2,6 g
  • Vetten:12,8 g
  • - Verzadigde vetten5,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:63,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol49 mg
  • Sodium279 mg
  • Zout0,7 g
  • Vitamine A (mg)81 IU
  • Vitamine C (mg)6,1 mg
  • Calcium155 mg
  • Ijzer1,47 mg
  • Kalium174 mg