Home > Recepten > Chocolate Chipkoekjes

voor 0 personen Ingrediënten

  • 175 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 100 g Blue Band Vloeibaar
  • 85 g fijne kristalsuiker
  • 85 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 medium ei
  • 85 g pure chocolade chips (of kleine stukjes van een reep)
  • 55 g fijngehakte walnoten
  • 2 bakplaten bakpapier

Variaties: De chocolade kan worden vervangen door gedroogde cranberry's of rozijnen.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor chocolate chipkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C (elektrische oven) en bedek de bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder en een snufje zout in een mengkom. Voeg alle andere ingrediënten toe (hak hiervoor de walnoten fijn), en mix dit goed met een pollepel.
  3. Plaats theelepels van het mengsel op de ingevette bakplaten en bak op de middelste stand in de oven voor 10-12 minuten.
  4. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden.

Smakelijk!

Tip: Voor een feestelijk accent kunt u wat grotere koekjes in muffinvormpjes bakken en daarin serveren. De baktijd kan wat langer zijn.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocolate chipkoekjes

  • Energie (kcal)2690 kcal
  • Energie (kJ)11262 kJ
  • Proteïnes39,5 g
  • Koolhydraten met vezels331,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels296,8 g
  • Suikers178,7 g
  • Vezels34,5 g
  • Vetten:152,3 g
  • - Verzadigde vetten39,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:626,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten19,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten14,4 g
  • Transvetten0,6 g
  • Cholesterol218 mg
  • Sodium1120 mg
  • Zout2,8 g
  • Vitamine A (mg)800 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium565 mg
  • Ijzer26,14 mg
  • Kalium1401 mg