Home > Recepten > Chocoladetaart

voor 12 personen Ingrediënten

  • 3 el tarwebloem
  • 200 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 200 g extra bittere chocolade
  • 100 g poedersuiker
  • 5 eieren
  • ingevette springvorm ø 24 cm

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor chocoladetaart

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestuif de vorm met 1 eetlepel bloem.
  2. Smelt de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in een ruime pan op een laag vuur. Breek de chocolade in stukjes, voeg ze aan de gesmolten margarine toe en roer goed door. Neem als de chocolade bijna helemaal gesmolten is de pan van het vuur. Roer de suiker en 2 eetlepels van de bloem erdoor. Voeg een voor een de losgeklopte eieren toe en roer (niet kloppen) telkens goed door.
  3. Schenk het mengsel in de taartvorm en bak de chocoladetaart 15 minuten (niet langer) in de voorverwarmde oven. Serveer met vers fruit en geklopte slagroom.

Smakelijk!

Tip: Garneer de chocoladetaart met een toefje slagroom en wat vers fruit. Ook erg lekker: net uit de oven met een bolletje ijs.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocoladetaart

  • Energie (kcal)288 kcal
  • Energie (kJ)1196 kJ
  • Proteïnes4,6 g
  • Koolhydraten met vezels21,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels19,8 g
  • Suikers15,2 g
  • Vezels1,3 g
  • Vetten:21 g
  • - Verzadigde vetten9,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:102,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol90 mg
  • Sodium136 mg
  • Zout0,34 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,2 mg
  • Calcium21 mg
  • Ijzer1,05 mg
  • Kalium106 mg