Chocoladetaart

  • Tussendoortje
  • bereiden 15 min
  • 12 personen
Chocoladetaart
Jouw beoordeling: Geen Gemiddeld: 1 (47 stemmen)
print

Ingrediënten voor Chocoladetaart

  • 3 el tarwebloem
    3 el
  • 200 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    200 g
  • 200 g extra bittere chocolade
    200 g
  • 100 g poedersuiker
    100 g
  • 5 eieren
    5
  • ingevette springvorm ø 24 cm
    1

Bereiden van Chocoladetaart

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestuif de vorm met 1 eetlepel bloem.

Smelt de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in een ruime pan op een laag vuur. Breek de chocolade in stukjes, voeg ze aan de gesmolten margarine toe en roer goed door. Neem als de chocolade bijna helemaal gesmolten is de pan van het vuur. Roer de suiker en 2 eetlepels van de bloem erdoor. Voeg een voor een de losgeklopte eieren toe en roer (niet kloppen) telkens goed door.

Schenk het mengsel in de taartvorm en bak de chocoladetaart 15 minuten (niet langer) in de voorverwarmde oven. Serveer met vers fruit en geklopte slagroom.