Home > Recepten > Chocoladecake

voor 14 personen Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 150 g Blue Band Vloeibaar
  • 150 g suiker
  • 4 kleine eieren
  • 200 g pure chocoladedruppels (of kleine stukjes van een reep)
  • 6 g bakpoeder (ca. 1 tl)
  • cakevorm van 25 cm ø bakpapier

Variaties: Bak een ronde cake, besprenkel na het bakken met 100 ml espressokoffie, of koffie- of sinaasappellikeur, bedek met slagroom en bestrooi met geschaafde amandelen.

Bereidingswijze (voor 14 porties)

voor chocoladecake

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (elektrische oven). Vet de cakevorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  2. Klop de Blue Band Vloeibaar en de suiker in een kom met een pollepel of mixer 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) tot de suiker is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor.
  3. Doe 150 g chocolade in een steelpan. Zet het pannetje in een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade smelten (er mag geen water bij de chocolade komen!) Roer de chocolade glad en meng door het beslag. Schep de rest van de chocolade(druppels) erdoor.
  4. Zeef de bloem, een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  5. Schep het beslag in de bakvorm.
  6. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Snijd de chocolade cake in plakken.

Smakelijk!

Tip: Chocolade smelten gaat eenvoudig in de magnetron: Doe de chocolade in een kom en verwarm ca. 1 1/2 minuut op ca. 700 Watt of 4-5 minuten op de ontdooistand (tussentijds omroeren).

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocoladecake

  • Energie (kcal)252 kcal
  • Energie (kJ)1051 kJ
  • Proteïnes3,9 g
  • Koolhydraten met vezels27,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels25,7 g
  • Suikers18,3 g
  • Vezels1,7 g
  • Vetten:14,6 g
  • - Verzadigde vetten4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:65,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol56 mg
  • Sodium130 mg
  • Zout0,32 g
  • Vitamine A (mg)114 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium69 mg
  • Ijzer1,1 mg
  • Kalium100 mg