Home > Recepten > Chocoladecake paashaas

voor 12 personen Ingrediënten

  • 250 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • 185 g fijne tafelsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren (L)
  • 275 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g witte chocolade, geraspt
  • 175 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 500 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel ijskoud gekookt water
  • 10 g witte rolfondant
  • 90 g pure chocolade
  • 100 g witte chocolade
  • 2 eetlepels roze taartdecoratie
  • 1 roze marshmallow
  • 1 witte marshmallow
  • Extra nodig: 2 ronde cakevormen ø 18 cm, bakpapier, 2 plastic spuitzakjes, klein paletmes

Variaties: Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Vervang het dan door 220 g bloem gemengd met 1 theelepel bakpoeder.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor chocoladecake paashaas

  1. Verwarm de oven voor tot 160°C (hetelucht). Vet de vormen in met 25 g van de Blue Band Cake & Koekjes en bestuif ze met de bloem.
  2. Klop 225 g Blue Band Cake & Koekjes met de fijne tafelsuiker en de vanillesuiker lichtgeel en romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de geraspte witte chocolade erdoor en verdeel het beslag in gelijke porties over de twee vormen.
  3. Bak de cakes in ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven goudgeel en gaar. De cakes veren terug als je er op drukt en een ingestoken satéstokje moet er schoon uitkomen. Laat ze iets afkoelen, verwijder de vormen en laat de cakes op een taartrooster verder afkoelen.
  4. Rol het fondant uit en snijd er voor de ogen 2 cirkeltjes uit. Teken 2 oren en een ‘mondje’ op een stuk bakpapier. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doe de chocolade over in een plastic spuitzakje en knip er een klein puntje af.
  5. Spuit voor de pupillen chocoladecirkeltjes op de fondantcirkeltjes. Trek het mondje met chocolade over. En vul vervolgens de oren met de rest van de chocolade. Strijk met een klein paletmesje de chocolade in de vorm van de oren. Laat de chocolade drogen.
  6. Smelt als de pure chocolade droog is voorzichtig de witte chocolade au bain-marie. Doe het over in een plastic spuitzakje, knip er een puntje af. Spuit een dun laagje witte chocolade op de pure chocolade oren en strooi het roze strooisel in het midden erop. Laat ze in de koelkast helemaal drogen en hard worden.
  7. Klop voor de vanillecrème 175 gram Blue Band Cake & Koekjes met de poedersuiker goed door elkaar. Voeg het koude water toe en klop goed door.
  8. Bestrijk de bovenkant van één cake met vanillecrème en zet de andere cake erop. Bestrijk de bovenkant en de zijkant met de crème en strijk het met het paletmes uit.
  9. Plak de ogen en het mondje in de crème en knip voor het neusje uit de roze marshmallow een driehoekje. Plak het neus je in de crème. Plak de witte marshmallow als staartje op de achterkant van de cake.
  10. Neem de oren uit de koelkast en snijd twee inkepingen bovenin de cake. Strijk wat crème aan de achterzijde van elk oor en steek ze in de inkepingen. Zet de chocoladecake paashaas tot gebruik in de koelkast.

Smakelijk!

Tip: Een paletmes kun je kopen bij doe-het-zelf en hobbywinkels en is heel handig voor het uitstrijken van crèmes over taarten en koekjes. Je kunt ook een botermesje of ander klein mesje bijvoorbeeld een breed kaasmes gebruiken. Je kunt de twee cakes voor deze chocoladecake paashaas van te voren maken. Bewaar ze tot gebruik in een goed afsluitbare door of verpak ze in huishoudfolie en aluminiumfolie.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocoladecake paashaas

  • Energie (kcal)730 kcal
  • Energie (kJ)3042 kJ
  • Proteïnes6,4 g
  • Koolhydraten met vezels92,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels91,1 g
  • Suikers72,9 g
  • Vezels1 g
  • Vetten:38 g
  • - Verzadigde vetten15,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:215 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol77 mg
  • Sodium391 mg
  • Zout0,98 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,2 mg
  • Calcium58 mg
  • Ijzer0,83 mg
  • Kalium170 mg