Home > Recepten > Chocolade rendieren

voor 16 personen Ingrediënten

  • 100  g pure chocolade (of naar wens melkchocolade)
  • 250  ml finesse voor koken
  • 16  koekbekertjes (voor ijs)
  • 32  zoute mini krakelingen
  • 16  rode smarties (of M&M's)
  • Extra nodig: mixer, spuitzak met glad spuitmondje

Variaties: Vervang de pure chocolade ook eens door melkchocolade en roer er een mespunt kaneelpoeder door.

Bereidingswijze (voor 16 porties)

voor chocolade rendieren

  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade met 50 ml Blue Band Finesse voor Opkloppen op een laag vuur. Laat het afkoelen.
  2. Klop de rest van de Blue Band Finesse voor Opkloppen stijf. Klop het afgekoelde chocolademengsel erdoor. Schep het mengsel in de spuitzak en vul de bekertjes met de chocoladecrème.
  3. Maak er met de mini krakelingen en de snoepjes rendierkopjes van. Serveer de chocolade rendieren direct.

Smakelijk!

Tip: Met deze bijzondere chocolade rendieren verras je groot en klein.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocolade rendieren

  • Energie (kcal)156 kcal
  • Energie (kJ)654 kJ
  • Proteïnes1,8 g
  • Koolhydraten met vezels16,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels15,8 g
  • Suikers11,1 g
  • Vezels0,9 g
  • Vetten:9,2 g
  • - Verzadigde vetten4,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol3 mg
  • Sodium47 mg
  • Zout0,12 g
  • Vitamine A (mg)17 IU
  • Vitamine C (mg)0,2 mg
  • Calcium30 mg
  • Ijzer0,73 mg
  • Kalium107 mg