Home > Recepten > Chocolade paastaart met vogelnestje

voor 12 personen Ingrediënten

  • 140 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 grote eieren
  • 220 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g cacaopoeder
  • 200 ml zure room
  • 200 g melk chocolade
  • 65 g cornflakes
  • 15 chocolade paaseitjes (melk, wit en puur)
  • 20 g witte chocoladekrullen
  • Extra nodig: mixer met gardes, springvorm ø 24 cm

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor chocolade paastaart met vogelnestje

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C (hetelucht 160 ºC, gasstand 4). Vet met een beetje Blue Band Cake & Koekjes de springvorm in.
  2. Klop met de mixer de Blue Band Cake & Koekjes met de fijne kristalsuiker en de vanillesuiker totdat het licht en luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg de cacaopoeder en de zure room toe. Klop tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  4. Vul de springvorm met het beslag en verdeel het met de achterkant van een lepel. Bak de taart in ongeveer 40-45 minuten gaar. Laat de taart op een rooster afkoelen.
  5. Smelt 100 g melkchocolade au bain-marie. Plaats de taart op een plat bord en bestrijk de bovenkant met de gesmolten chocolade. Laat de chocolade afkoelen en hard worden.
  6. Smelt nogmaals 100 g melkchocolade au bain-marie. Schep de cornflakes voorzichtig door de gesmolten chocolade.
  7. Schep het cornflakesmengsel op de taart en maak er een vogelnestje van. Leg de chocolade eitjes in het midden van het vogelnestje. Versier de taart als laatste met de witte chocolade krullen.

Smakelijk!

Tip: Decoreer deze chocolade paastaart met vogelnestje een met zelfgemaakte of gekochte paaskuikentjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocolade paastaart met vogelnestje

  • Energie (kcal)442 kcal
  • Energie (kJ)1850 kJ
  • Proteïnes6,5 g
  • Koolhydraten met vezels55,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels52,7 g
  • Suikers34,3 g
  • Vezels2,8 g
  • Vetten:22 g
  • - Verzadigde vetten10,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:73,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol46 mg
  • Sodium243 mg
  • Zout0,61 g
  • Vitamine A (mg)79 IU
  • Vitamine C (mg)0,2 mg
  • Calcium67 mg
  • Ijzer1,46 mg
  • Kalium334 mg