Home > Recepten > Chocolade nestjes cupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 150 g witte basterdsuiker
  • 250 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 2 el cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g pure chocolade,in kleine stukjes
  • 150 g hazelnootpasta
  • kleine smarties (of paaseitjes)
  • extra nodig: handmixer met gardes, 12 papieren cakevormpjes, spuitzak

Variaties: Op dit recept van deze overheerlijke chocolade nestjes cupcakes kun je volop variëren. Garneer de nestjes eens met zilverpillen, chocoladehagel of andere garneersnoepjes dan heb je in een handomdraai lekkere cupcakes voor een verjaardagspartijtje.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor chocolade nestjes cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix met een handmixer de suiker met 150 g Blue Band Cake & Koekjes romig. Voeg vervolgens de cacaopoeder en de eieren één voor één toe. Mix het geheel tot een luchtige massa. Spatel vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor zodat er een glad beslag ontstaat. Meng als laatste de kleine stukjes chocolade door het beslag.
  2. Verdeel het beslag over de papieren bak- vormpjes (vul tot 3/4) en bak de cupcakes ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen.
  3. Meng ondertussen 100 g Blue Band Cake & Koekjes met de hazelnootpasta en 1 eetlepel cacaopoeder in een kom. Meng dit tot een gladde chocoladecrème. Vul vervolgens een spuitzak en spuit de chocoladecrème voorzichtig als een ‘nestje’ op de afgekoelde cupcakes. Verdeel wat smarties of paaseitjes over de ‘nestjes’.

Smakelijk!

Tip: Een ijsschep is erg geschikt om cakevormpjes gelijkmatig te vullen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocolade nestjes cupcakes

  • Energie (kcal)376 kcal
  • Energie (kJ)1567 kJ
  • Proteïnes4,6 g
  • Koolhydraten met vezels33,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels31,3 g
  • Suikers21,1 g
  • Vezels2 g
  • Vetten:25,3 g
  • - Verzadigde vetten10,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:129,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol55 mg
  • Sodium225 mg
  • Zout0,56 g
  • Vitamine A (mg)3 IU
  • Vitamine C (mg)0,1 mg
  • Calcium31 mg
  • Ijzer1,72 mg
  • Kalium232 mg