Home > Recepten > Chocolade muffins

voor 0 personen Ingrediënten

  • 100 g chocolade
  • 200 ml Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 300 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 g tarwebloem
  • 75 g cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • mixer met gardes muffinbakvorm vor 12 muffins, papieren muffincups

Variaties: Vervang de pure chocolade eens door witte chocolade of pure chocolade met sinaasappel.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor chocolade muffins

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Zet de papieren muffincups in de vorm. Hak de chocolade in stukjes.
  2. Klop de Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak met de suiker en de vanillesuiker met een mixer met gardes lichtgeel en romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop telkens goed door. Zeef de bloem met het cacaopoeder, de bakpoeder en een mespunt zout boven de kom en spatel het met de gehakte chocolade door het eimengsel. Vul de muffincups ermee.
  3. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar. De muffins zijn gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt.

Smakelijk!

Tip: Serveer deze overheerlijke chocolade muffins eens bij een high tea.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocolade muffins

  • Energie (kcal)4866 kcal
  • Energie (kJ)20484 kJ
  • Proteïnes84,2 g
  • Koolhydraten met vezels635,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels592,1 g
  • Suikers366,8 g
  • Vezels43 g
  • Vetten:239,7 g
  • - Verzadigde vetten53,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:178,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten26 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,7 g
  • Transvetten1,3 g
  • Cholesterol867 mg
  • Sodium2728 mg
  • Zout6,81 g
  • Vitamine A (mg)1600 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium1353 mg
  • Ijzer22,93 mg
  • Kalium4091 mg