Home > Recepten > Chocolade muffins 'Vers geplant'

voor 9 personen Ingrediënten

  • 125 g Blue Band Cake & Koekjes op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100 g pure chocolade
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 40 g cacaopoeder
  • 125 ml melk
  • 150 g roomkaas
  • 15 g poedersuiker
  • 9 kleine marsepeinen worteltjes
  • Extra nodig: terracotta potjes (ca. 5,5 cm hoog, 7 cm ø), mixer met gardes

Variaties: Vervang de marsepeinen worteltjes in deze chocolademuffins 'vers geplant' eens door garneerbloemetjes.

Bereidingswijze (voor 9 porties)

voor chocolade muffins 'vers geplant'

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven). Spoel de terracotta potjes schoon en zet ze op een bakplaat. Mix met een handmixer de Blue Band Cake & Koekjes met de suiker en 1 zakje vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe.
  2. Spatel dan het zelfrijzend bakmeel, 25 g cacaopoeder, 1 snufje zout en de melk door het beslag. Hak de chocolade grof en spatel ook deze door het beslag. Vul de terracotta potjes met het beslag en bak de chocolade muffins vervolgens 25-30 min. gaar in de voorverwarmde oven. Laat de muffins vervolgens goed afkoelen.
  3. Meng ondertussen in een kom de roomkaas met de poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker en 15 g cacaopoeder. Verkruimel 3 van de 12 chocolademuffins. Besmeer de overige 9 muffins met het roomkaasmengsel en bestrooi ze met de verkruimelde chocolademuffins, druk dit licht aan. Versier de potjes als laatste met de marsepeinen worteltjes en geniet van de chocolademuffins rechtstreeks uit de terracotta potjes.

Smakelijk!

Tip: In deze chocolade muffins 'vers geplant' is pure chocolade gebruikt maar ook met melk of witte chocolade smaakt heerlijk in deze chocolademuffins.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocolade muffins 'vers geplant'

  • Energie (kcal)420 kcal
  • Energie (kJ)1750 kJ
  • Proteïnes8,1 g
  • Koolhydraten met vezels43,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels40,8 g
  • Suikers19,9 g
  • Vezels3 g
  • Vetten:24,3 g
  • - Verzadigde vetten11,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:87,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol70 mg
  • Sodium371 mg
  • Zout0,93 g
  • Vitamine A (mg)28 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium55 mg
  • Ijzer1,98 mg
  • Kalium339 mg