Home > Recepten > Chocolade koffiecake

voor 24 personen Ingrediënten

  • 150 g amandelen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 el cacaopoeder
  • 315 g tarwebloem
  • 4 eieren
  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 150 ml koffie
  • 1 el poedersuiker
  • ingevette cakevorm inh. 2 liter

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor chocolade koffiecake

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verdeel de noten over een bakblik en rooster ze 7 minuten in de voorverwarmde oven, laat ze afkoelen en hak ze grof. Bestuif de vorm met 1 eetlepel bloem en schud de overtollige bloem eruit.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, een mespuntje zout en de cacao goed door elkaar. Klop de eieren met de suiker lichtgeel en romig. Klop de Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak erdoor. Spatel het bloemmengsel erdoor en voeg de afgekoelde koffie en de gehakte noten toe.
  3. Doe het mengsel over in de vorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 45 minuten bruin en gaar. De cake is gaar als een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt. Laat de cake 5 minuten afkoelen en keer de vorm op een taartrooster. Bestuif de afgekoelde cake met poedersuiker.

Smakelijk!

Tip: Serveer deze chocolade koffiecake eens met een bolletje mokka-ijs.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocolade koffiecake

  • Energie (kcal)180 kcal
  • Energie (kJ)756 kJ
  • Proteïnes4,6 g
  • Koolhydraten met vezels18,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels17,3 g
  • Suikers7,1 g
  • Vezels1,6 g
  • Vetten:10,1 g
  • - Verzadigde vetten1,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:41,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol36 mg
  • Sodium100 mg
  • Zout0,25 g
  • Vitamine A (mg)50 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium72 mg
  • Ijzer0,87 mg
  • Kalium165 mg