Home > Recepten > Chocolade kersentaart

voor 0 personen Ingrediënten

  • 225 g witte basterdsuiker
  • 7 el cacaopoeder
  • 375 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 6 eieren
  • 355 g tarwebloem
  • 1 zak bakpoeder
  • 250 g kersen zonder pit (1 pot)
  • 50 g rode bigarreaux
  • 1 zakje chocoladeglazuur
  • Extra nodig: springvorm ø 24 cm met ingevette rand bakpapier

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor chocolade kersentaart

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Bestuif de rand van de springvorm met bloem. Bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Breng 125 ml water met de suiker, de cacaopoeder en de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat hem afkoelen.
  3. Splits intussen de eieren. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en dof glanzend. Voeg 340 g bloem, het bakpoeder, de losgeklopte dooiers en 125 ml koud water aan het afgekoelde margarinemengsel toe en roer alles goed door.
  4. Spatel het chocolademengsel met de uitgelekte kersen voorzichtig door het eiwit. Giet het over in de vorm en bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 60 minuten bruin en gaar. De taart is gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt.
  5. Laat de taart op een taartrooster helemaal afkoelen. Snijd de bigarreaux in stukjes. Smelt intussen het chocoladeglazuur en verdeel het over de taart, garneer met de bigarreaux.

Smakelijk!

Tip: Chocolade kersentaart is een echte blikvanger bij een High Tea.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocolade kersentaart

  • Energie (kcal)6502 kcal
  • Energie (kJ)27125 kJ
  • Proteïnes108,7 g
  • Koolhydraten met vezels701,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels646,8 g
  • Suikers376,2 g
  • Vezels54,9 g
  • Vetten:377,8 g
  • - Verzadigde vetten153,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:215 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten32,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten8 g
  • Transvetten1,6 g
  • Cholesterol1296 mg
  • Sodium4236 mg
  • Zout10,58 g
  • Vitamine A (mg)11 IU
  • Vitamine C (mg)25 mg
  • Calcium1513 mg
  • Ijzer30,24 mg
  • Kalium6128 mg