Home > Recepten > Chocolade-hazelnoot kussentjes

voor 24 personen Ingrediënten

  • 100 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 60 g suiker
  • 1 ei
  • 200 g tarwebloem
  • 160 g chocolade-hazelnootpasta
  • 100 g pure chocolade
  • extra nodig: mixer met gardes, bakpapier

Variaties: Vervang de pure chocolade eens door melk of witte chocolade om deze chocolade-hazelnoot kussentjes te garneren.

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor chocolade-hazelnoot kussentjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven). Mix met een handmixer de Blue Band Cake & Koekjes samen met de suiker en 1 snufje zout romig. Voeg het ei toe en meng goed door. Voeg als laatste de tarwebloem toe en spatel dit door tot een glad deeg.
  2. Leg het deeg op bakpapier of op een met bloem bestoven werkbank en rol het deeg uit tot een plak van ca. 3 mm dikte. Snijd het deeg in langwerpige rechthoeken (ca. 5 x 10 cm). Schep met een lepel wat chocolade-hazelnootpasta op het deeg en vouw het deeg dicht. Druk de randen van het deeg dicht met een vork. Leg de chocolade-hazelnoot kussentjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de kussentjes 12-15 min. in de voorverwarmde oven, tot ze licht bruin gekleurd zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.
  3. Smelt voor het versieren van de kussentjes de chocolade in een magnetron of au bain marie. Versier de chocolade-hazelnoot kussentjes met de gesmolten chocolade (maak bijv. strepen).

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chocolade-hazelnoot kussentjes

  • Energie (kcal)134 kcal
  • Energie (kJ)558 kJ
  • Proteïnes2 g
  • Koolhydraten met vezels14,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels13,9 g
  • Suikers7,5 g
  • Vezels0,9 g
  • Vetten:7,6 g
  • - Verzadigde vetten3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:27,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol10 mg
  • Sodium32 mg
  • Zout0,08 g
  • Vitamine A (mg)2 IU
  • Vitamine C (mg)0,1 mg
  • Calcium13 mg
  • Ijzer0,68 mg
  • Kalium71 mg