Home > Recepten > Chili con carne van witte bonen

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 groene paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 g tomaten
  • 500 g rundergehakt
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 grote pot witte bonen
  • 1 kleine pot witte bonen
  • 1 tl sambal manis
  • 1 el gehakte koriander of peterselie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor chili con carne van witte bonen

  1. Pel en snipper de uien. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Pel knoflook en pers de tenen uit. Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water en verwijder dan de velletjes. Snijd de tomaten in stukken en snijd daarbij de steelaanzet weg.
  2. Bak het rundergehakt in de Blue Band Iedere Dag rul, voeg de uisnippers toe en fruit deze enkele minuten mee. Schep dan de paprikareepjes en de knoflook erbij en laat het ongeveer 3 à 4 minuten zachtjes bakken.
  3. Schenk eventueel bakvocht uit de pan en voeg de stukken tomaat toe. Breng het mengsel op smaak met zout en mespunt chilipoeder en stoof het ca. 20 minuten.
  4. Spoel de witte bonen in een zeef af en schep ze door het vlees in de pan en laat het door en door warm worden. Breng de chili extra op smaak met sambal en bestrooi met 1 el gehakte koriander of peterselie. Serveer de chili con carne op 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Chili con carne van witte bonen smaakt lekker met botersla.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor chili con carne van witte bonen

  • Energie (kcal)643 kcal
  • Energie (kJ)2685 kJ
  • Proteïnes45,7 g
  • Koolhydraten met vezels68,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels50,4 g
  • Suikers9,9 g
  • Vezels18,3 g
  • Vetten:22,6 g
  • - Verzadigde vetten9,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:10,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten9,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • Transvetten0,6 g
  • Cholesterol66 mg
  • Sodium1362 mg
  • Zout3,4 g
  • Vitamine A (mg)17 IU
  • Vitamine C (mg)74,8 mg
  • Calcium171 mg
  • Ijzer8,19 mg
  • Kalium1756 mg