Home > Recepten > Champignon roomsaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 50 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 25 g bloem
  • 2 dl bouillon (van blokje)
  • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken

Variaties: Champignon pepersaus: voeg 1 of 2 theelepels groene peperkorrels (potje) en 2 druppels tabasco aan de saus toe. Bospaddestoelensaus: vervang de champignons door gemengde paddestoelen en voeg een scheutje Madeira toe.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor champignon roomsaus

  1. Borstel de champignons schoon, snijd een plakje van het voetje af en snijd de champignons in plakjes. Verhit de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden en fruit hierin de uisnippers op laag vuur. Voeg na ca. 3 minuten de champignons toe en fruit ze 2 minuten mee.
  2. Bestrooi met de bloem en laat de bloem in ca. 2 minuten gaar worden. Schenk al roerend de bouillon bij de champignons en blijf roeren tot een gebonden saus is verkregen. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken, schenk er dan de Blue BandFinesse voor Koken bij en laat deze 1 minuut meewarmen.
  3. Serveer de saus in een schaaltje.

Smakelijk!

Tip: Bestrooi de champignon roomsaus eventueel met verse, gehakte groene kruiden. Lekker bij vlees of gevogelte, maar ook bij vegetarische schnitzels.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor champignon roomsaus

  • Energie (kcal)170 kcal
  • Energie (kJ)703 kJ
  • Proteïnes2,8 g
  • Koolhydraten met vezels9,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels6,9 g
  • Suikers2,2 g
  • Vezels2,2 g
  • Vetten:14 g
  • - Verzadigde vetten5,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:8,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium305 mg
  • Zout0,76 g
  • Vitamine A (mg)100 IU
  • Vitamine C (mg)3,7 mg
  • Calcium24 mg
  • Ijzer0,45 mg
  • Kalium305 mg