Home > Recepten > Champignon crèmesoep

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 6 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el bloem
  • 1 l bouillon
  • 125 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 2 el fijngehakte peterselie

Variaties: In de plaats van champignons in deze champignon crèmesoep kan je ook dunne ringetjes prei en reepjes ham of door hele kleine beetgare gekookte roosjes broccoli toevoegen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor champignon crèmesoep

  1. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui. Verwarm 3 eetlepels Blue Band vloeibaar in een hapjespan en fruit hierin de ui heel zachtjes aan. Schep de champignons met het citroensap en de tijm erdoor. Strooi er zout en peper over en laat de champignons afgedekt in 5 minuten zachtjes gaar worden.
  2. Verwarm 3 eetlepels vloeibare margarine in een soeppan en roer er de bloem door. Voeg steeds al roerende een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren tot een glad gebonden soep ontstaat.
  3. Meng de Blue Band Finesse voor Koken en de champignons met vocht door de soep. Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook en laat nog 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Strooi de peterselie erover en serveer.

Smakelijk!

Tip: Champignon crèmesoep smaakt lekker met een rustiek stokbrood met eventueel kruidenboter.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor champignon crèmesoep

  • Energie (kcal)262 kcal
  • Energie (kJ)1084 kJ
  • Proteïnes3 g
  • Koolhydraten met vezels8,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels6,6 g
  • Suikers2,5 g
  • Vezels2,2 g
  • Vetten:24,3 g
  • - Verzadigde vetten3,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:20,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium1232 mg
  • Zout3,07 g
  • Vitamine A (mg)193 IU
  • Vitamine C (mg)7,7 mg
  • Calcium31 mg
  • Ijzer0,92 mg
  • Kalium323 mg