Home > Recepten > Carrot cookies

voor 24 personen Ingrediënten

  • 60 g ongezouten noten, grof gehakt (bijv. pecan- of walnoten)
  • 170 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 210 g suiker
  • 1 ei
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 250 g havermout
  • 140 g wortel, grof geraspt
  • extra nodig: mixer met gardes, bakpapier

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor carrot cookies

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (180 °C heteluchtoven).
  2. Klop met de mixer de Blue Band Cake & Koekjes samen met de suiker romig. Voeg het ei toe en mix dit goed door. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de kaneelpoeder door het margarinemengsel en meng dit goed.
  3. Meng de gehakte noten samen met de havermout en de geraspte wortel in een grote kom. Voeg het margarinemengsel toe en meng het goed door elkaar.
  4. Verdeel het deeg in kleine hoopjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Druk de hoopjes een beetje plat. Bak de wortelkoekjes 10-15 min. in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.

Smakelijk!

Tip: Als u wilt dat deze overheerlijke carrot cookies knapperig blijven? Bewaar de koekjes in een goed afsluitbare koektrommel en leg tussen elke laag koekjes een stuk bakpapier. Koel en droog bewaard blijven de koekjes, ca. 3 weken lekker.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor carrot cookies

  • Energie (kcal)160 kcal
  • Energie (kJ)667 kJ
  • Proteïnes3,1 g
  • Koolhydraten met vezels19,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels18,3 g
  • Suikers9,2 g
  • Vezels1,5 g
  • Vetten:7,9 g
  • - Verzadigde vetten2,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:44,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol9 mg
  • Sodium71 mg
  • Zout0,18 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,2 mg
  • Calcium12 mg
  • Ijzer0,69 mg
  • Kalium88 mg