Home > Recepten > Cakepops

voor 12 personen Ingrediënten

  • 65 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 1 eetlepel tarwebloem om te bestuiven
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 0,5 zakje vanillesuiker
  • 1 ei (M)
  • 70 g zelfrijzend bakmeel
  • 0,25 theelepel bakpoeder
  • 115 g witte chocola
  • 50 g discodip
  • extra nodig: cakepopsvorm met 12 holletjes, 12 lollystokjes, mixer met gardes

Variaties: Doop de cakepops ook eens in gesmolten witte chocolade of melkchocolade.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor cakepops

  1. Verwarm de oven voor tot 165 °C (hetelucht). Vet de holletjes van de cake popsvorm aan beide kanten goed in met Blue Band vloeibaar en bestuif ze met bloem.
  2. Klop 50 ml Blue Band vloeibaar met de suiker en de vanillesuiker met en mixer met gardes lichtgeel en romig. Voeg een voor een de eieren toe en voeg het volgende pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen. Klop nog 3 minuten tot een luchtig beslag. Spatel het gezeefde bakmeel en het bakpoeder erdoor.
  3. Vul de holletjes zonder gaatje met het beslag en zorg dat het beslag iets boven het holletje uitsteekt. Sluit de vorm en bak de cakebolletjes in ca. 25 minuten goudbruin. Laat de vorm uit de oven op en rek staan totdat de vorm zover afgekoeld is dat je hem vast kan pakken. Neem de bolletjes voorzichtig uit de vorm en laat ze verder afkoelen.
  4. Smelt de in stukjes gebroken chocolade in een pan boven een pan water dat tegen de kook wordt aangehouden (au bain marie). Steek in elk balletje een lollystokje en haal de balletjes voorzichtig door de gesmolten chocolade. Gebruik zonodig een kleine spatel op de onderkant van de lolly met chocolade te bedekken. Bestrooi ze rondom met de confetti of de suikerkristallen. Steek de stokjes in de gaatjes van de vorm om de chocolade te laten drogen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor cakepops

  • Energie (kcal)157 kcal
  • Energie (kJ)655 kJ
  • Proteïnes2 g
  • Koolhydraten met vezels19,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels19,2 g
  • Suikers13,1 g
  • Vezels0,2 g
  • Vetten:7,9 g
  • - Verzadigde vetten3,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:33,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol20 mg
  • Sodium91 mg
  • Zout0,23 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,1 mg
  • Calcium35 mg
  • Ijzer0,19 mg
  • Kalium57 mg